Palakaria

Palakaria
Palakaria / Палакария е състезание от календара на Trail Series. То се провежда в района на село Ярлово в южните склонове на Витоша, а автор на трасето е Любомир Палакарчев. Палакарчев е дългогодишен бегач и алпинист. Известен е предимно със своите преминавания на маршрута Ком – Емине, като почти три десетилетия държи рекорда за най-бързо преминаване с време от 5 дни и 14 часа. Разстоянието от Орлов мост в София до Ярлово е около 40км. До Ярлово няма обществен транспорт. Начините за пътуване са с автомобил или велосипед.

Трасе

Дистанциите на Palakaria са две – 10.7км и полумаратон 21км. На по-дългата дистанции се минава два пъти по обиколката на 10.7. Стартът е в края на Ярлово като трасетата навлизат в приролед парк Витоша и се преминава по част от трасето на Витоша 100. Гледки се откриват към Витоша, Рила и околните хълмове. По трасето се намира и заслон Смильо, а на места се пресича и река Палакария. 10.7 км / 306м Д+ 21.5 км / 612м Д+

Организатор

Palakaria е част от веригата състезания Trail Series, организирани от RunBG.

Резултати:

RunBG Trail Series
Резултати от Palakaria 2022

Резултати от Palakaria 2022

Начало > Организатори > RunBG > Palakaria > Резултати 2022След 3-годишна пауза на 29 май 2022 отново се проведе Palakaria / Палакария. Майското състезание от календара на Trail Series, чието предишно издание бе през 2019. Събитието се провежда в района на...

Вижте още

Резултати от Misionis Trail 2022

Резултати от Misionis Trail 2022

Misionis trail е състезание по планинско бягане в района на град Търговище и един от стоте национални туристически обекта – крепостта Мисионис.

Резултати от XL Бонсови поляни 2022

Резултати от XL Бонсови поляни 2022

На 13 ноември 2022 се проведе предпоследния за годината старт от XLkmrun календара на 5kmrun. Състезанието събра голям брой участници в района на Бонсови поляни, Люлин планина.