XL Кътина

XL Кътина

XL Кътина е състезание от календара на XLkmrun, което се организира от 5kmrun. Състезанието се провежда в района около село Кътина и манастир Св. 40 мъченици. Първото издание бе през 2022 г на мястото на XL Камбаните, което засега няма планове да се провежда повече.

Разстоянието от Орлов мост в София до старта е около 30 км. Има градски транспорт от София чрез линия А27, която тръгва от метростанция Княгиня Мария Луиза и пътува до с.Кътина.

Трасе

Трасето на XL Кътина е обиколка с дължина 4.8 км и 240 м денивелация. Динамично изкачване през първата част и полегато спускане през втората, което позволява скорост и бързина. Сенчесто и гористо с почвен път. Състезанието предлага избор на участниците да избягат една, две или три обиколки.

Организатор

XL Кътина е част от веригата състезания XLkmrun, организирани от 5kmrun.

Резултати:

5kmrun
Резултати от XL Кътина 2022

Резултати от XL Кътина 2022

Начало > Организатори > 5kmrun > XL Кътина > Резултати 2022На 14 август 2022 се проведе първото издание на XL Кътина. Състезание по планинско бягане, част от веригата XLkmrun. Домакин за първи път бе района около село Кътина. Трасето се състоеше от...

Вижте още

Резултати от Тракия Ултра 2023

Резултати от Тракия Ултра 2023

На 27 май 2023 се проведе поредното изданиe на ултрамаратона Thracian Ultra – Тракия Ултра. Старт/финалът на състезанието се намира в село Широка лъка.

Резултати от Бистрица Рън 2023

Резултати от Бистрица Рън 2023

На 24 май 2023 се проведе петото издание на Бистрица Рън. На Витоша по пътеките в района на Бистрица Мирослав Спасов и миналогодишната победителка Билсерин Сюлейман спечелиха