XL Западен парк

Начало > Организатори > 5kmrun > XL Западен парк
XL Западен парк
XL Западен парк е състезание от календара на XLkmrun. Обикновено е първото състезание за годината от серията и се провежда в началото на януари. Поради тази причина трасето често е студено, снежно и заледено.

Трасе

Както подсказва името състезанието се провежда на територията на Западен парк в София. Паркът е втория по площ в София след Борисова градина и е заобиколен от кварталите Люлин, Факултета, Красна поляна, Захарна фабрика, Гевгелийски и едноименния Западен парк.

През годините трасето на състезанието XL Западен парк е търпяло промени и е минавало по различни алеи в парка. Тук е публикуван варианта от събитието през 2022, но нека се има предвид, че в бъдеще може да се измени леко.

Дистанциите са три и са базирани на брой обиколки – къса, средна и дълга. Съответно една, две или три обиколки.

Организатор

XL Западен парк е част от веригата състезания XLkmrun, организирани от 5kmrun.

Резултати:

5kmrun
Резултати от XL Западен Парк 2022

Резултати от XL Западен Парк 2022

Начало > Организатори > 5kmrun > XL Западен парк > Резултати 2022На 9 януари 2022 се проведе първото за годината XL kmrun състезание организирано от 5kmrun. Традиционно първото състезание от календара е в Западен парк. Точно 227 участника стартираха и...

Резултати от XL Западен Парк 2021

Резултати от XL Западен Парк 2021

Начало > Организатори > 5kmrun > XL Западен парк > Резултати 2021На 10 януари 2021 се проведе първото за годината XLkmrun състезание организирано от 5kmrun. Традиционно първото състезание от календара е в Западен парк. Традиционно отново условията бяха...

Вижте още

Резултати от XL Плана 2022

Резултати от XL Плана 2022

На състезанието в Плана традиционно за почти всеки XLkmrun имаше избор от три дистанции – къса, средна и дълга. В този случай дължините бяха 5.5км, 11км и 16.5км.

Резултати от Sunrise Cliffs 2022

Резултати от Sunrise Cliffs 2022

В районът на Шабла, най-източната точка на България, за втора поредна година се проведе състезанието Sunrise Cliffs. Трасето достига до дивите брегове на Тюленово

Резултати от Видин Рън 2022

Резултати от Видин Рън 2022

Във Видин се проведе първия пробег Видин рън, който е част от веригата Run Bulgaria. Трасето бе с дължина с 6км и премина през повечето забележителности на града.